Coaching met de Student Profiel Analyse

Wat is de Student Profiel Analyse (SPA)?

Bij Studiekeuzecoaching werken we met de Student Profiel Analyse (SPA). Dit biedt je snel en accuraat inzicht in gedrag en motivatie. Wat geeft voldoening en welke onderdelen van de opleiding kosten misschien meer energie? Het resultaat is dat je gemotiveerd en met de juiste verwachtingen aan de opleiding begint.

De SPA is een assessment van Thomas Education dat snel inzicht geeft in je gedragsstijl en motivaties. Deze gedragsprofielanalyse is gebaseerd op de DISC theorie van Marston. Speciaal voor jongeren heeft Thomas Education deze Student Profiel Analyse (SPA) ontwikkeld om inzicht te krijgen in talenten, drijfveren en taak- en werksterktes.

Jongeren die met de Assessments hebben gewerkt zijn positief. Wat zij zeggen is dat ze een realistischer zelfbeeld hebben gekregen. Hun eigenwaarde is gegroeid en het zelfvertrouwen kreeg een boost. Dat maakt (studie)keuzes eenvoudiger!

De SPA een assessment, geen test dus, er is geen sprake van goed of fout!

 

 

SPA in combinatie met SKR

De Studiekeuze Richtlijnen (SKR) laten zien welke studierichtingen het beste aansluiten op het gedragsprofiel van jou als student. De SKR is een vervolgrapportage op de SPA. Thomas Education heeft het Nederlandse studielandschap in kaart gebracht, voor alle studierichtingen en niveau’s: MBO, HBO en WO. Vervolgens is gekeken naar het verband tussen studierichting, gevraagde competenties, werkveld en gedragsprofiel. Op basis van deze analyse zijn de Studiekeuze Richtlijnen samengesteld.